Jantje Beton 2020

Van 2 t/m 7 maart 2020 was de Jantje Beton collecte.
Ook wij als Scouting SeaLions hebben hier aan mee gedaan, leuk voor een extra “zakcentje” voor activiteiten met onze leden, want 50% van de opbrengst gaat naar onze eigen club.
We liepen geen hele week, want het idee was om met onze leden te lopen, dus werd besloten om 7 maart tot collecte-opkomst om te dopen.

 

Het belang van spelen

Spelen is belangrijk. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Jammer genoeg wordt buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend, 3 op de 10 kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen.

 

Over Jantje Beton

Daarom faciliteert Jantje Beton al bijna vijftig jaar spelen; van het begeleiden van het aanleggen van speelplekken, tot voorlichting bij gemeente en ouders. Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor de clubkas van de deelnemers.

 

Opbrengst voor SeaLions

De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor onze eigen clubkas. Die opbrengst is uiteraard heel erg welkom, hopelijk kunnen we daar een leuke (extra) activiteit met onze leden van doen. Zij hebben hier natuurlijk heel hard aan meegewerkt!

We hebben op 7 maart tussen 12.00 – 15.00 uur in een aantal straten in de Noorderwaard en de Horden in Wijk bij Duurstede langs gecollecteerd.
Er was gerekend op zo’n 20 groepjes collectanten, maar omdat alle minderjarigen onder begeleiding moesten werden dat uiteindelijk 19 groepjes.

 

Nadja en Sarah hadden van tevoren een “stratenplan” gemaakt voor ieder groepje, zo kon hopelijk zoveel mogelijk van het op gekregen gebied gelopen worden.
Eerst moesten alle leden verdeeld worden, hiervoor kregen zij een nummer op hun rug en ze moesten zonder praten de andere helft van hun tweetal zien te vinden. Dit ging vrij vlot en al snel kregen alle groepjes een kaartje met hun te lopen straten, niet-thuis kaartje en een collectebus.

 

Vol goede moed begonnen alle groepjes aan hun straten… dat was soms nog even zoeken.
Sommige straten bleken maar twee huizen te hebben, waarna er gelukkig samen met andere groepjes  verder gelopen werd.
Iedereen liep relatief vlot en al snel kwamen de eerste groepjes weer op het evenemententerrein terug. Er werd besloten naar de vlakbij gelegen speeltuin te gaan, waar iedereen zich nog een tijd heeft vermaakt. Toen de meeste groepjes terug waren was er nog even tijd voor Hollandse Leeuwen en chocomel.
Toen ook de laatste groepjes binnen waren deelde Nadja de naambandjes uit en kon iedereen terug naar huis.

12 maart zijn de bussen ingeleverd en geteld, de SeaLions hadden €517,29 opgehaald! De regiocoördinator van Jantje Beton vertelde dat er bij het inleveren bij de bank altijd nog wat buitenlandse muntjes gevonden worden. Ook dit jaar was dat het geval… maar…. De helft van de opbrengst is nog steeds bijna €260,- voor de SeaLions! Daarnaast heeft de digitale collecte ook nog een klein bedrag opgebracht.