Verkenners

De Verkenners is de speltak met tieners in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar binnen de SeaLions.

Diploma’s
De meeste van deze tieners komen doorgestroomd vanuit de Orca’s. Bij de Orca’s zijn ze al begonnen met het leren roeien en hebben sommigen zelfs al het roeidiploma 1/2 behaald. Bij de Verkenners gaan we hier mee verder en begint de zeilinstructie echt. Er wordt gewerkt met het landelijk erkende CWO systeem (zie hiervoor ook de website van het CWO). Hierbij is het doel om ze zelfstandig te leren zeilen en verantwoordelijkheid te laten nemen in de boot, voordat ze door stromen naar de Wilde Vaart.

Onderhoud
In de zomer zijn we altijd op of in het water te vinden met onze lelievletten. In de winter moet er natuurlijk ook onderhoud gepleegd worden aan deze lelievletten.
Dit gebeurt in de werkplaats onder het clubgebouw. Daarnaast wordt er in de wintermaanden aandacht besteed aan theorie lessen voor het roeien en zeilen. Ook is er tijd om eens iets bakken, of een filmavond te houden.

Kampen
We hebben drie jaarlijkse kampen. Met Pinksteren is er Pinksterkamp, een meerdaags kamp waar regionale zeil-, roei-, en wrikwedstrijden worden georganiseerd voor verschillende water Scoutinggroepen uit de regio.
In de zomervakantie hebben we een kamp dat ongeveer 7 dagen duurt. We proberen elk jaar een nieuw vaargebied op te zoeken, zodat we daar lekker kunnen zeilen.
Dan is er in de kerstvakantie tussen kerst en oud en nieuw nog het kerstkamp. Omdat de boten dan op de kant liggen wijken we uit naar het land voor leuke activiteiten.

Verkenner Staf:
Gerdien (Speltakschipper)
Gerard
Nol
Noortje

Sergei
Ynte


Opkomsten
De tijden van onze opkomsten zijn:
’s Zomers tussen 13:30 – 17.00 uur
’s Winters tussen 11.00 – 14.00 uur


Meer weten?
Je kunt op de contactpagina aangeven dat je graag eens wilt komen kennismaken, dan maken we een afspraak.

Voor vragen kun je ons ook bereiken via de contactpagina!

 

 

Verkenners logo

 

SponsorKliks

SponsorKliks, gratis sponsoren!