Dolfijnen

De Dolfijnen zijn de jongste speltak bij de SeaLions, deze speltak is voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

Kano’s

’s Zomers (ongeveer van half mei tot half oktober) zijn de Dolfijnen bij goed weer op het water te vinden.
We varen dan meestal met onze kano’s.
Behalve dat je als Dolfijn goed met een kano leert omgaan, spelen we natuurlijk ook veel spelletjes op het water.
Als je Dolfijn wilt worden is het daarom wel belangrijk dat je goed kunt zwemmen. Zwemdiploma A is daarom verplicht.

Vaardigheidsinsignes

Als het water te koud wordt om nog te gaan varen, hoeven we ons ook niet te vervelen.
Op een leuke manier (heel vaak in de vorm van spelletjes) helpen we je een aantal dingen onder de knie te krijgen en dat wordt dan weer beloond met een mooi insigne voor op je uniform. Zo leer je bijvoorbeeld omgaan met een zakmes, knopen te leggen, maar ook van alles over het water waar we zo graag op spelen.

Andere activiteiten bij de dolfijnen
Net als alle andere speltakken zijn de dolfijnen heel actief en zijn er naast de reguliere activiteiten ook een heleboel andere leuke dingen die we doen. Zo kun je denken aan de jaarlijks terugkerende zwemopkomst in het voorjaar, waar we ook oefenen met het omslaan van een kano. Maar ook aan het Dolfijnenuitje in het najaar. Dit is een soort heel groot kinderfeestje en trekken we er met z’n alle een hele dag op uit.

Maar ook gaan we elk jaar een week op zomerkamp. In deze week doen we heel veel leuke spelletjes in 1 thema, zijn we heel veel in en op het water te vinden en is er in ieder geval 1 kampvuur. 
En natuurlijk sluiten we ook elk jaar weer aan bij het Pinksterkamp dat door de Admiraliteit wordt georganiseerd. Dat willen we natuurlijk niet missen!


Dolfijnenstaf:

Marit (Speltakschipper)
Robert
Marijke
Mans

De groep
Onze groep heeft plek voor 21 kinderen. We werken in de groep met drie, vaste, kleinere groepjes van ongeveer 7 kinderen. Dit noemen we de vinnen. Elke vin heeft zijn eigen kleur; we hebben een paarse, een oranje en een blauwe vin. Veel spellen en activiteiten doen we in de vinnen. Je wordt echt een team met je vin. Natuurlijk werken en spelen we niet alleen met de vinnen, maar bijvoorbeeld ook in tweetallen, drietallen en soms gewoon in de hele groep.

Opkomsten

Onze wekelijkse bijeenkomsten noemen we opkomsten. Je kunt ons bijna elke zaterdagmiddag op het clubgebouw vinden, met uitzondering van de schoolvakanties. In de zomer hebben we drie uur de tijd om lekker met elkaar op en rond het water te spelen. In de winter zijn onze opkomsten iets korter, namelijk 2,5 uur. 

We beginnen en eindigen onze opkomsten eigenlijk altijd in onze blouse met het hijsen en strijken van de vlag. Zo hebben we een duidelijk begin en einde. Tussen de opening en sluiting van de opkomst is er volop tijd om gezellig bij te kletsen met je scouting-vrienden, te spelen, te varen en te leren. De opkomsten zijn eigenlijk altijd veel te snel weer om.

De tijden van onze opkomsten zijn:
’s Zomers tussen 12.30 – 15.30 uur
’s Winters tussen 12.30 – 15.00 uurMeer weten?
Je kunt op de contactpagina aangeven dat je graag eens wilt komen kennismaken, dan maken we een afspraak. Het lijkt ons heel gezellig om kennis met je te maken. Mocht je nog vragen hebben over de dolfijnen, dan kan je dat ook via de contactpagina laten weten. We beantwoorden je vragen graag!

 Dolfijnen logo

SponsorKliks

SponsorKliks, gratis sponsoren!